Binnenkort bij De Groene Vaart

Vanaf 2014 wil Vrouw en Vaart van haar tuin een echte ‘educatieve tuin’ maken, waar vrouwen kunnen leren om hun eigen voedsel te verbouwen in hun eigen tuin op hun balkon of zelfs in hun vensterbank. Bij De Groene Vaart kunt u dan workshops en minicursussen volgen en meer leren over onder meer het aanleggen en onderhouden van uw eigen moestuin, over stadslandbouw en ‘window farming’.

Daarnaast gaat De Groene Vaart excursies en uitjes organiseren naar duurzame initiatieven in de regio, bijvoorbeeld naar andere educatieve tuinen en naar biologische boerderijen. Ook gaat De Groene Vaart bijeenkomsten organiseren over duurzame energie en energiebesparing. Daarnaast kunt u mee op bos- en parkwandelingen op zoek naar voedsel in de natuur.

De doelstelling van het programma van De Groene Vaart is om vrouwen met of zonder tuin te leren om zoveel mogelijk zelfvoorziend te worden wat betreft voedsel door zelf groenten en kruiden te produceren voor eigen gebruik, voedsel te conserveren en zaden te verzamelen. Door informatie te geven over duurzame energie en energiebesparing, wil De Groene Vaart daarnaast vrouwen zoveel mogelijk zelfvoorzienend maken wat betreft hun energie.